Ülkemizde bulunan doğal güzelliklerde olan göllerimizi sizlerle paylaşacağız. Çok sayıda bulunan göllerimizi oluşumlarına göre sıralayacağız.
Bu yazımızda sizlerle tektonik göllerimizi sıralayacağız.
Sapanca Gölü:
Ziyaretçilerinin büyük kısmını hafta sonları günü birlik olarak Adapazarı’na gelen İstanbul’lular oluşturur. Toplam yüz ölçümü 47 kilometrekare olan gölün suyu tatlıdır.
Tuz Gölü:
Ülkemizin en büyük tuz gölü olmakta toplam yüz ölçümü 587 kilometrekare olmakta büyük kısmı Konya’da olmasına rağmen, bir bölümüde Ankara ve Aksaray’da bulunmaktadır. Türkiye’nin tuz ihtiyacınız yaklaşık %40’nın karşılandığı tuz Gölü derinlikleri ortalama olarak 2 metre civarındadır.
İznik Gölü:
Bursa sınırları içerisinde olup tatlı sudur. Toplamda 308 kilometrekare yüzey alanına sahiptir. Derinliği 80 metreye kadar ulaşmaktadır. Marmara Bölgesi’nde yer alan bu çok güzel gölü ziyaretinizde bahar aylarını tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Uluabat Gölü:
Bursa sınırları içerisinde yer alan bir diğer gölde 134 kilometrekare yüz ölçümüne sahip olan Uluabat Gölü’dür.
Burdur Gölü:
Büyük kısmının Burdur’da bulunduğu alanının Isparta’ya ulaştığı toplamda 200 kilometrekare yüz ölçümüne sahip olup, suyu acıdır. Derinliği 110 metreye kadar ulaşmaktadır.
Manyas Gölü:
Bandırmada bulunan Kuş Gölü, mutlaka ziyaret etmeniz gereken niteliktedir.
Acıgöl:
Afyonkarahisar ve Deniz’li sınırları içerisinde yer almakta olup toplamda 153 kilometrekaredir.
Tektonik diğer göllere ise diğer yazımızda bakabilirsiniz.
Eber Gölü, Hazar Gölü, Seyfe Gölü, Akşehir gölü, Ladik Gölü
Bir önceki yazımız olan Edremit'te Gezilecek Yerler başlıklı makalemizde Balıkesir, Balıkesirde Tatil ve Edremit hakkında bilgiler verilmektedir.