Bursa tarihi, doğası, mimarisi ve lezzetli mutfağı ile dikkat çeken Türkiye’nin en gelişmiş ve Turizm açısında oldukça elverişli bir şehrimizdir. Daha önce sizlerle Uludağ ve Kuş Cenneti yazılarımızı paylaşmıştık. Bu yazımızda sizlerle Bursa’nın en güzel yerlerini sizlerle bol görsellerle paylaşacağız.
Öncelikle İstanbul-Bursa arası 4 saatlik bir otobüs yolculuğu veya Yenikapı veya Eskihisar’dan kalkan feribotlarla daha kısa sürelerde Bursa’da olabilir, değişik bir hafta sonu geçirebilirsiniz.
Hayvanseverler başta olmak üzere herkesin gitmesini tavsiye ettiğimiz Karacabey Ovakorusu’ndaki Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezi özellikle nesli tükenme tehlikesi altında olan canlıların koruma yuvasıdır diyebiliriz. Karacabey’de bu merkezin yanı sıra çok sayıda tarihi inanç merkezi ve doğal yapı bulunmaktadır. Bunları ilçeye uğradığınızda mutlaka ziyaret etmelisiniz. Özetlemek gerekirse 1 günü Karacabey’e ayırmanız sizler açısından yararlı olacaktır.
Yemyeşil Bursa’nın muhteşem “Soğanlı Botanik Parkı” tam fotoğraf çektireceğiniz çok güzel bir yerdir. 400.000 m2′lik dev park, 100’lerce farklı tür, binlerce canlıya ev sahipliği yapmaktadır.
Ayvaini Mağarası, özellikle profesyonel dağcıların veya sporcuların ilk ziyaret durakları arasında yer almaktadır. Doğanalan Köyü’nde diyebileceğimiz mağara, arkıtlar, dikitler ve travertenler’leri ile çok güzel görüntü oluşturmakta.
İnkaya Çınarı çok güzel doğal güzelliği mutlaka görmelisiniz.
Atatürk Kent Ormanı çok güzel doğal güzelliği mutlaka görmelisiniz.
Şelaleler
Suuçtu Şelalesi
Göller
İznik Gölü, Kocaçay Deltası ve Uluabat Gölü
Bir önceki yazımız olan Holidays in Turkey başlıklı makalemizde Basilica Cistern, Basilica Sistern ve Galata Tower hakkında bilgiler verilmektedir.